Vi blir ÅF

ÅF stärker positionen ytterligare på den digitala marknaden  

ÅF fortsätter att växa genom förvärv av Samtanke i Karlstad, experter inom app, webb och integration.

Förvärvet innebär att ÅF förstärker sitt digitala erbjudande i Karlstad och Norge med kunder inom bland annat restaurangbranschen samt digitala mötes- och medlemstjänster för stora medlemsorganisationer som fackförbund och intresseorganisationer.

ÅFs seniora kompetens inom digital arkitektur och förmåga att leverera helhetslösningar inom IT förstärks ytterligare i regionen. Idag arbetar ett hundratal konsulter med digitalisering på ÅF i Karlstad. Verksamheten omfattar tjänster inom hela kedjan från design, management och analys till utveckling av app- och webblösningar, IoT, samt inbyggda system och har stark tillväxt.

”Förvärvet innebär att vi stärker vårt erbjudande av helhetsleveranser inom utveckling och förvaltning av app-, webb- och integrationslösningar med fokus på molnlösningar. Vi ser mycket intressanta affärsmöjligheter där vi med gemensamma krafter kommer att kunna skapa högre värde för våra kunder och även synergimöjligheter” säger Per Anders Kvarnevik, marknadsområdeschef på ÅF Digital Solutions AB.

Karlstadsbaserade Samtanke, bildat 2011, har en gedigen kompetensbas inom områden som ligger i linje med ÅFs ambitioner om att utöka det digitala erbjudandet. Samtanke har idag en affär som förstärker och kompletterar ÅFs befintliga leverans.

“Vi har sedan länge samarbetat med ÅF och ett förvärv känns därför som ett naturligt och inspirerande steg för oss. Med likartad strategisk inriktning, gemensamma värderingar och ännu fler experter inom våra kompetensområden kommer vi att stärka våra tjänster inom mobilitet och effektivitet. För våra medarbetare innebär förvärvet nya karriärmöjligheter som känns väldigt stimulerande” säger Martin Pettersson, VD i Samtanke.

Välkommen

Våra medarbetare

Martin Pettersson
Martin Pettersson
Säljare och projektledare
Telefon: +46 (0)704 44 57 82

Martin är en mycket erfaren systemarkitekt som kan kombinera ny teknik med affärstänkande och har mer än 18 år i branschen. Martin har förmågan att förstå verksamhetens krav och kommunicera/förmedla dessa till systemutvecklare och IT-drift.

Mikael Mogren
Mikael Mogren
Projektledare och systemutvecklare
Telefon: +46 (0)725 52 54 44

Mikael rör sig inom sfären Microsoft .NET. Har arbetat med att utveckla och knyta samman små och stora verksamhetsnära system, bland annat som teknisk projektledare.

Henrik Bäck
Henrik Bäck
Projektledare och systemarkitekt
Telefon: +46 (0)725 52 44 44

Henrik är en erfaren systemutvecklare som jobbat fulltid med systemutveckling de tio senaste åren men som innan dess arbetat som konsult inom IT-området ytterligare fem år. De senaste åren har han också arbetat som arkitekt för både webb- och app-lösningar.

Niclas Hanold
Niclas Hanold
Systemarkitekt och systemutvecklare
Telefon: +46 (0)702 35 97 79

Niclas är en systemutvecklare med sex års erfarenhet, som gillar ny teknik och att lösa komplexa problem.

Simon Bergqvist
Simon Bergqvist
Systemutvecklare och it-konsult
Telefon: +46 (0)702 32 58 35

Simon har 10 års erfarenhet av ett brinnande intresse för utveckling. En drivande kraft är känslan av en gedigen, snygg och sammanhållande produkt.

Adam Payne
Adam Payne
Systemutvecklare och ux-utvecklare
Telefon: +46 (0)703 01 45 78

Adam är en systemutvecklare med inriktning på det grafiska användargränssnittet där han fokuserar på att förstå kundens behov och hitta enkla innovativa lösningar.