CV - Henrik Bäck
Projektledare och systemarkitekt

Henrik Bäck

Henrik är en erfaren systemutvecklare som jobbat fulltid med systemutveckling de tio senaste åren men som innan dess arbetat som konsult inom IT-området ytterligare fem år. De senaste åren har han också arbetat som arkitekt för både webb- och app-lösningar.

Under flera år fokuserade Henrik på att arbeta med e-handel och arbeta med stora e-handelslösningar. Han är certifierad Microsoft.NET-utvecklare och innehar titeln MCPD, dessutom är han certifierad EPiServer CMS-utvecklare. Henrik är starkt fokuserad på upplevd nytta och enkelhet för slutanvändaren av en lösning och drivs av att förstå kundens verksamhet men också kundens användare till fullo.

Utanför arbetat ägnar Henrik mycket tid åt kultur och kulturaktiviteter; så som teater, opera, film, musik och föreningsliv. 

Roller

 • Systemutveckling .NET – mer än 10 års erfarenhet
 • Teknisk projektledning – 5 års erfarenhet
 • Systemakriteket – 5 års erfarenhet

Exempel på uppdrag/referenser

 • TF Bank AB, publik och intern webb (2010-2017)
 • Stavanger Hamn, gatelösning (2016)
 • Smart Tech AS, servicelösning (2012-2017)
 • Huseiernes Landsforbund, App (2014-2017)
 • Utdanningsforbundet, App (2015)
 • Halens AB, e-handel (2009-2013)

Branscher & teknologier

 • Webb (HTML5, Umbraco CMS, JavaScript, jQuery, CSS3, Angular, MVC, .NET)
 • Mobil (Sencha Touch, Responsiv design)
 • Integration (Verksamhetssystem, affärssystem, e-identifikation)
 • Server (Windows Server, Internet Information Services, SQL-server, Active Directory, Office 365 Administration)

Vi är Samtanke

Samtanke AB är ett IT-konsultföretag som levererar IT & Appar som förenklar och effektiviserar arbetsdagen/vardagen för våra kunder/användare. Vi är ett agilt företag som är lyhört för våra kunders önskemål och vilja. Vi jobbar snabbt och har lätt för att ändra riktning när så krävs för att tillfredsställa våra kunders verksamhetsbehov. Du som kund står alltid i centrum.

Vi har vår alldeles egna filosofi som vi tycker är så viktig att vi har valt att uppkalla oss efter den. Vi kallar den för Samtanke – och för att kunna uppnå detta krävs att vi pratar samma språk och har samma förväntningar.

Samarbete och omtanke är Samtanke

För att lyckas måste vi samarbeta. Både med våra kunder, med våra leverantörer och med varandra – det är det viktigaste i ett projekt. När vi samarbetar och bryr oss om varandra når vi samtanke, vilket är kännetecknande för våra framgångsrika projekt.

Samtanke utvecklas hela tiden. Är du nyfiken på att veta mer om oss kan du läsa om vår vision eller slå oss en signal på 054 18 80 88.

Välkommen

Våra medarbetare

Martin Pettersson
Martin Pettersson
VD, systemarkitekt och grundare
Telefon: +46 (0)704 44 57 82

Martin är en mycket erfaren systemarkitekt som kan kombinera ny teknik med affärstänkande och har mer än 18 år i branschen. Martin har förmågan att förstå verksamhetens krav och kommunicera/förmedla dessa till systemutvecklare och IT-drift.

Mikael Mogren
Mikael Mogren
Projektledare, systemutvecklare och delägare
Telefon: +46 (0)725 52 54 44

Mikael rör sig inom sfären Microsoft .NET. Har arbetat med att utveckla och knyta samman små och stora verksamhetsnära system, bland annat som teknisk projektledare.

Henrik Bäck
Henrik Bäck
Projektledare, systemarkitekt och delägare
Telefon: +46 (0)725 52 44 44

Henrik är en erfaren systemutvecklare som jobbat fulltid med systemutveckling de tio senaste åren men som innan dess arbetat som konsult inom IT-området ytterligare fem år. De senaste åren har han också arbetat som arkitekt för både webb- och app-lösningar.

Niclas Hanold
Niclas Hanold
Systemarkitekt och systemutvecklare
Telefon: +46 (0)702 35 97 79

Niclas är en systemutvecklare med sex års erfarenhet, som gillar ny teknik och att lösa komplexa problem.

Simon Bergqvist
Simon Bergqvist
Systemutvecklare och it-konsult
Telefon: +46 (0)702 32 58 35

Simon har 10 års erfarenhet av ett brinnande intresse för utveckling. En drivande kraft är känslan av en gedigen, snygg och sammanhållande produkt.

Adam Payne
Adam Payne
Systemutvecklare och ux-utvecklare
Telefon: +46 (0)703 01 45 78

Adam är en systemutvecklare med inriktning på det grafiska användargränssnittet där han fokuserar på att förstå kundens behov och hitta enkla innovativa lösningar.