CV - Mikael Mogren
Projektledare och systemutvecklare

Mikael Mogren

Mikael är en Certifierad (MCPD) erfaren arkitekt och utvecklare som konsultat de sex senaste åren, och arbetat i branschen sedan år 2000. Han har lätt att jobba nära verksamheten, och på så vis identifiera de krav som ställs för att hitta lösningar.

Mikael är fokuserad på att leverera lösningar som är rena och lätt att förstå och underhålla för såväl kunder som utvecklare. Han har nära för diskussion inom teamet eller mot kund. Utöver webb och verksamhetssystem har Mikael en gedigen erfarenhet från konfiguration och tyngre utveckling inom SharePoint.

Teknikintresset är djupt rotat, och fritiden präglas av många ”uppfinningar” på kammaren. Även friluftslivet tar en del tid i anspråk.

Roller

 • Systemutveckling .NET – mer än 5 års erfarenhet
 • Teknisk projektledning - 3 års erfarenhet

Exempel på uppdrag/referenser

 • DGM, webbaserat verksamhetsystem (2013)
 • Smart Tech AS, webb/mobil-baserad servicelösning (2012/2013)
 • Valbruna Nordic AB, webbaserat Intranät, ERP och Verksamhetssystem (2010-2012)
 • Mynd. för samhällsskydd och beredskap, SharePointbaserat insatshanteringssystem (2012)

Branscher & teknologier

 • Microsoftteknologier
 • Webb
 • Mobil (Sencha Touch)
 • Integration
 • System (Windows Server, IIS, SQL-server, AD, mm)
 • SharePoint 2007/2010

Vi är Samtanke

Samtanke AB är ett IT-konsultföretag som levererar IT & Appar som förenklar och effektiviserar arbetsdagen/vardagen för våra kunder/användare. Vi är ett agilt företag som är lyhört för våra kunders önskemål och vilja. Vi jobbar snabbt och har lätt för att ändra riktning när så krävs för att tillfredsställa våra kunders verksamhetsbehov. Du som kund står alltid i centrum.

Vi har vår alldeles egna filosofi som vi tycker är så viktig att vi har valt att uppkalla oss efter den. Vi kallar den för Samtanke – och för att kunna uppnå detta krävs att vi pratar samma språk och har samma förväntningar.

Samarbete och omtanke är Samtanke

För att lyckas måste vi samarbeta. Både med våra kunder, med våra leverantörer och med varandra – det är det viktigaste i ett projekt. När vi samarbetar och bryr oss om varandra når vi samtanke, vilket är kännetecknande för våra framgångsrika projekt.

Samtanke utvecklas hela tiden. Är du nyfiken på att veta mer om oss kan du läsa om vår vision eller slå oss en signal på 054 18 80 88.

Välkommen

Våra medarbetare

Martin Pettersson
Martin Pettersson
VD, systemarkitekt och grundare
Telefon: +46 (0)704 44 57 82

Martin är en mycket erfaren systemarkitekt som kan kombinera ny teknik med affärstänkande och har mer än 18 år i branschen. Martin har förmågan att förstå verksamhetens krav och kommunicera/förmedla dessa till systemutvecklare och IT-drift.

Mikael Mogren
Mikael Mogren
Projektledare, systemutvecklare och delägare
Telefon: +46 (0)725 52 54 44

Mikael rör sig inom sfären Microsoft .NET. Har arbetat med att utveckla och knyta samman små och stora verksamhetsnära system, bland annat som teknisk projektledare.

Henrik Bäck
Henrik Bäck
Projektledare, systemarkitekt och delägare
Telefon: +46 (0)725 52 44 44

Henrik är en erfaren systemutvecklare som jobbat fulltid med systemutveckling de tio senaste åren men som innan dess arbetat som konsult inom IT-området ytterligare fem år. De senaste åren har han också arbetat som arkitekt för både webb- och app-lösningar.

Niclas Hanold
Niclas Hanold
Systemarkitekt och systemutvecklare
Telefon: +46 (0)702 35 97 79

Niclas är en systemutvecklare med sex års erfarenhet, som gillar ny teknik och att lösa komplexa problem.

Simon Bergqvist
Simon Bergqvist
Systemutvecklare och it-konsult
Telefon: +46 (0)702 32 58 35

Simon har 10 års erfarenhet av ett brinnande intresse för utveckling. En drivande kraft är känslan av en gedigen, snygg och sammanhållande produkt.

Adam Payne
Adam Payne
Systemutvecklare och ux-utvecklare
Telefon: +46 (0)703 01 45 78

Adam är en systemutvecklare med inriktning på det grafiska användargränssnittet där han fokuserar på att förstå kundens behov och hitta enkla innovativa lösningar.